You are currently viewing Fancy

Fancy

Fancy er født i 2008, og hun har en helt særlig personlighed. Jeg har kendt hende, siden hun var 5 år, og hun har i løbet af årene gennemgået en stor personlig udvikling. Dengang, hun kom til mig, var hun meget tynd og mistroisk over for mennesker. Hun er stadig mærket af sin rodede fortid, men hun har endelig – efter mange års intensivt arbejde – forstået, at hun godt kan være tryg i mit nærvær. Hun er en pony, som man ikke bare går til – du skal med stor tålmodighed vise hende, at du vil hende det godt, for ellers flytter hun sig fra dig. Når du har vundet hendes tillid, er hun blid som et lam, men ingen kommer sovende til den.

Fancy var i virkeligheden aldrig en pony, som jeg førhen ville have overvejet skulle være terapihest på grund af hendes særlige sind, men faktisk er det netop det sind, der har givet hende en super vigtig rolle i den måde, jeg formidler hestens kropssprog videre på. Hun er nemlig meget klar og tydelig i hendes signaler, både over for os mennesker og de andre heste, og det er enormt nyttigt, når man skal til lære at læse hestenes signaler og dermed til at lære dem bedre at kende.

Fancy er en pony, der har lært mig utrolig mange ting om mig selv, og nogle af de bedste ture i mit liv har været sammen med hende. Når hun er i stalden og på folden med de andre heste, er hun tilbageholdende, men når hun er på tur, er hun fuld af selvtillid og vil helst gerne føre an. Hun er 128 cm i stang, og hendes race er halv araber og halv welsh mountain.