Mit forhold til hestene

Lidt om mine heste

De heste, jeg arbejder med, er alle heste, jeg ejer og har et meget tæt og personligt forhold til. Jeg kender deres styrker og deres svagheder, og jeg er klar over, at de er store dyr, som man til hver en tid skal respektere. 

Jeg bruger mange timer med hestene hver eneste dag – både på at strigle dem, fodre dem, observere dem og bare være en del af deres flok. Jeg bruger ufattelig lidt tid på ryggen af dem sammenlignet med den tid, jeg bruger på jorden, og derfor er det blevet til naturassisteret terapi i en unik kombination med hesteassisteret terapi. Rideterapi er sekundært hos Natur- og hesteterapi – og allerede efter første session vil du forstå hvorfor. 

Træning – uden, at de ved det
Jeg træner hestene flere gange om dagen – de opdager det bare ikke altid, og det er en helt bevidst handling fra min side. Jeg miljøtræner dem ved bl.a. at udsætte dem for pludselige bevægelser og støj, sådan, at de er godt rustet til at håndtere hvad end, vi nu møder på vores vej. Jeg træner dem også til at håndtere de store følelser som blandt andet angst, depression, skam, ADHD, stress m.m.

Hestene stoler alle sammen på mig. Jeg har aldrig svigtet dem, og det er min fornemmeste opgave at varetage og tilgodese deres behov. Det er mig, der har valgt, at de skal være terapiheste, og derfor, mig der skal sikre, at de er glade for deres arbejde.  

Hvordan bor de?
Det er vigtigt for mig at tilbyde hestene så naturligt et miljø som muligt. Derfor går de i løsdrift, hvilket vil sige, at hestene selv bestemmer, hvornår de vil være inde og ude. Heste lever lige nu og her – hverken i fortiden eller fremtiden, og det er netop dét, vi kan lære så utroligt meget af.

Hestenes fold er 2 hektar (20.000 kvadratmeter). Der er mange træer på folden, som hestene nyder at klø sig op ad, søge ly og læ under, og gnave i barken på. De går ikke med sko, og de går uden dækken om vinteren. 

Det var vigtigt for mig at få en alsidig, stærk og samarbejdsvillig hesteflok. Dels fordi jeg ønskede heste og ponyer i forskellige størrelser, og dels for at vise, at alle har noget unikt at byde på – uanset alder, race, højde, kropsbygning, fysiske skavanker og psykiske mén. 

Alle hestene deltager som udgangspunkt i terapien hver gang.

Ben
Falcon
Fancy
Mysli
Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte mig både på telefon, sms eller mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger. Jeg tilbyder en gratis, afklarende telefonsamtale, inden du beslutter dig for, om jeg er den rette til at hjælpe dig videre i livet.